Röda landsting blöder

29 Mar

Det är konstigt, de landsting där Håkan Juholts partikompisar styr, genomför nu stora neddragningar. Moderatledda Halland och Stockholm bygger ut. I retoriken låter det som om det vore precis tvärtom.

Tidigare har vi läst om Norrbotten, Blekinge och Dalarna där socialdemokraterna skapat stora underskott. Kalix sjukhus är nedläggningshotat, liksom akuten i Kiruna och lasarettet i Ludvika. Idag är fokus på Västerbotten. Västerbotten har ett minus på 120 miljoner kronor och planerar nu drastiska åtgärder. De exemplifierar med att skjuta upp inköp av möbler och datorer, men inte räcker det till 120 miljoner??? Nej, panikåtgärder kommer så klart att försämra vården för västerbottningarna.

Varför sa inte socialdemokraterna detta före valet? Ekonomin går väsentligt mycket bättre nu än vad någon trodde i somras. Tillväxten är hög och fler jobbar, tack vare en ansvarsfull regering. Det gör att skatteintäkterna i landstingen ökar. Ändå verkar de stora underskotten förvåna de styrande rödgröna politikerna. Har de överhuvudtaget ingen koll på pengarna? Var har de för styrprinciper egentligen? Eller mörkade de medvetet för att vinna valet?

Vi verkar få allt större skillnader i vården i landet, det är inte acceptabelt. Vi moderater kan aldrig acceptera att vårdköerna blir längre eller att tillgängligheten försämras därför att socialdemokraterna missköter sig. Det leder bara till att fler tvingas köpa sig förbi köerna med privata försäkringar. Då får vi verkligen en orättvis och ojämlik vård.

Västerbottens-Kuriren, SVT, SVT igen, SR,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: