Att vårdvalsreformen är helt rätt känner vi när vi besöker Allemanshälsans vårdcentral Lunden i Skövde

2 Maj

Vårdcentralen, som ingår i Allemanshälsans Vårdbolag med läkare som både driver och äger verksamheten, startade 2009 av läkaren Sina Dashti. Den ett bra exempel på ett privat initiativ som framgångsrikt utvecklat servicen och tillgängligheten för patienterna.

 Hela atmosfären genomsyras av att sätta kunden i centrum och kvittot på kundnöjdheten är en ranking av hela regionens vårdcentraler där Allemanshälsan ligger i topp. Man arbetar kontinuerligt med kvalitetsutveckling och erbjuder delaktighet och har en helhetssyn på den enskildes behov.

Sina Dashti som alltid tar emot patienterna och är den första personal som kunderna möter har i genomsnitt 15 patienter om dagen. Motsvarande siffra för landstingets läkare ligger mellan 3-10 besök om dagen! Just att det är en läkare som tar emot för en första bedömning effektiviserar analysen av behovet av vårdinsatsen och får ner väntetiderna avsevärt.

 Det bestående intrycket av besöket är att eget engagemang i egen verksamhet ger positiva effekter till kunderna/patienterna i form av kortare kötider, vård av hög kvalitet och alltid ett trevligt bemötande. Att privat driven verksamhet ger en drivkraft som i andra ändan ger kunderna bättre service blir tydligt och stärker oss i vår uppfattning att reformarbetet bör fortsätta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: