Vaccin för miljarder till miljoner

13 Jun

Sverige bidrar till att miljontals barn världen över ska erbjudas vaccinationer för sammanlagt 4,3 miljarder dollar (27 miljarder kronor), bl a mot diarréer och lunginflammation. England och Microsoftgrundaren Bill Gates står för största delarna.

Vår diskussion om barnfattigdom i Sverige blir lite perspektivlös och ankdammsaktig ibland. Då behövs sådana här initiativ som visar på skillnaderna i världen och vad vi kan göra gemensamt för att barnen ska få bättre villkor.

Jag tänker också på de som inte vill att företag ska gå med vinst, i synnerhet inte företag som får pengar från skattebetalarna och dit måste ju onekligen Microsoft räknas. Hur många program och licenser säljs inte till skolor, kommunkontor och myndigheter runt om i landet? Utan vinst hade företaget dels inte överlevt och kunna leverera program som underlättar vår vardag och dels hade vinsten inte kunnat användas till massvaccinationer. Tänkte inte på det, va, socialister?!  

Jag håller med konservativa premiärministern i England, ”tanken att barn dör av diarré 2011 borde inte finnas”. Det här är väl använda pengar.

Aftonbladet, SvD,

Annonser

Ett svar to “Vaccin för miljarder till miljoner”

  1. Harry 2 juli, 2011 den 02:50 #

    Inom alla arter finns det naturliga urvalet, alltså att de svaga individerna dör till förmån för att de starkare och mer livskraftiga kan frodas. Det garanterar en ras fortsatt hälsosam utveckling (det är bland annat därför människan skjuter ihjäl varg, för att göra rasen friskare och mer livskraftig.) Människan är även den underkastad naturens lagar hur mycket hon än försöker förneka det. Om vi inte hade haft svält och sjukdomar, hade människan uppnått ett sådant antal att den hade varit tvungen att kanibalisera på sin egen art för att överleva. Jag tycker att det är konstigt att det 2011 fortfarande anses att 250 vargar är en livskraftig frisk stam men att över 9.000.000.000 människor varav många bär på obotliga sjukdomar, är en frisk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: